Bilsport Classic-Resan 2025

Nästa avgång: planeras till januari 2025

Res med Bilsport Classic Magazine!

Nu gör vi resan till Scottsdale och Los Angeles igen! Ni hänger väl med?

I januari 2025 planerar vi att resa till Arizona igen där ett fullmatat program väntar med bl. a exklusiva dyrgripar till salu på världens största bilauktionsfirma Barrett-Jackson. Efter en intensiv helg ute i öknen flyger vi sen vidare till Los Angeles där vi bland annat bor mitt i filmens värld i Hollywood under några nätter men även besöker några av de mest kända bilbyggarnas workshops, intressanta museum och flera nya programpunkter utöver den storslagna finalen på Grand National Roadster Show, Amerikas äldsta bil- & mc-utställning.
Vi upplever det bästa av det bästa!
 

Dag 1, fredag

Avresa från Skandinavien med flyg via Los Angeles till Phoenix, Arizona.

 

Dag 2, lördag
Just denna vecka pågår det flera bilauktioner i Scottsdale och det är över 3 000 bilar som kommer få nya ägare. Vi spenderar därför största delen av första dagen hos den mest kända auktionsfirman, Barrett-Jackson, som enligt reklamen är ”världens största auktionsfirma för samlarbilar”. Här pågår slutspurten på auktionerna och de mer eftertraktade objekten går under klubban.

Men före auktionsbesöket hinner vi göra ett besök på Penske Racing Museum där vi får se några av teamets mest framgångsrika tävlingsbilar från NASCAR, IndyCar, Can-Am och Formel 1. Roger Penske är det mest kända namnet i amerikansk motorsport. Vi gör även ett stop på Rock & Roll Car show en populär samlingsplats för alla möjliga och omöjliga bilar samt besöker en återförsäljare specialiserad på just klassiska amerikanare.

 

Dag 3, söndag
Under söndagen blir det en utflykt upp till bilträffen Gateway Classic Cars innan vi fortsätter genom det vackra ökenlandskapet som Arizona är känt för och besöker den gamla västern-staden Goldfield Ghost Town som har anor sedan 1890. Staden är belägen på den historiska Apache Trail mitt i Arizonas vilda västern! Här ges möjlighet att äta eller bara ta en öl.

 

Dag 4, måndag
Efter frukost och utcheckning från hotellet reser vi söder ut för att besöka Ernie Adams och hans Dwarf Car Museum, känt för sina charmiga och körbara minivarianter på klassiska bilmodeller. Därefter besöker vi Desert Valley Auto Parts, legendarisk bilskrot för klassiska bilar. På en yta av 40 hektar har de samlat mer än tusen gamla fordon från 1940-1970-talet. Innan vi tar flyget till Los Angeles hinner vi med ett besök hos en svensk bilhandlare som bor i Phoenix. På kvällen checkar vi in på Hilton Anaheim i Los Angelesgranne med Disneyland.

 

Dag 5, tisdag
I dag planerar vi att hälsa på hos den mycket kände designern och bilbyggaren Chip Foose i hans egen workshop i Huntington Beach. Han är bland annat känd från tv-serien ”Overhaulin” från Discovery. Vi besöker även bilbyggaren Jimmy Shine’s workshop i Orange.

På dagens agenda finns några av våra nya programpunkter som Lyon Air Museum och Crevier Classic Cars, även det en bilfirma specialiserad på amerikanska klassiska bilar.

Det sista stoppet för dagen blir hos en försäljningsfirma av både klassiska bilar och nostalgisaker, startat av bilsamlaren Raymond Claridge som var stor leverantör av klassiska fordon till filmens värld.

 

Dag 6, onsdag
Onsdag morgon checkar vi ut från hotellet i Anaheim och kikar in hos bl. a California Shipping och Moon Equipment Company i Santa Fe Springs på vår väg norrut. Mooneyes verksamhet har legat i samma lokaler sedan början av 1960-talet. Deras produkter säljs över hela världen och deras logotyp är en del av custom- & hot rod-nostalgin.

Under eftermiddagen får vi en guidetur hos tv-kända West Coast Customs i deras stora workshop och vi tittar in på the Nethercut Museum. Dagen avslutas hos Hollywood Hot Rods workshop i Burbank där ägaren Troy Ladd blev ”2010 Builder of the Year” och ”Trendsetter of the Year” 2007. Han vann AMBR på Grand National Roadster Show med en röd Packard -36, 2017. Troy är specialist på modifiering och restaurering av hot rods, customs och klassiska bilar.

På kvällen checkar vi in på Hilton Garden Inn i Hollywood, ett stenkast från Hollywood Blvd. Kvällen är ledig och eftersom vi bor alldeles nära TCL Chinese Theatre (f.d. Grauman’s Chinese Theatre), Walk of Fame på Hollywood Boulevard m.m. så rekommenderar vi att ni besöker dessa på egen hand.

Kanske vill ni boka bord på världsberömda Musso & Frank Grill, två kvarter från hotellet. Restaurangen öppnades 1919 och har alltid varit ett inneställe för skådespelare, producenter och regissörer. Ofta återkommande gäster var Charlie Chaplin, Humphrey Bogart, Marilyn Monroe, Greta Garbo, Rudolph Valentino och även idag kan man se Hollywoodstjärnor i restaurangen såsom Johnny Depp, George Clooney, Brad Pitt, Harrison Ford, m.fl.

 

Dag 7, torsdag
Idag kör vi nordost ut mot San Dimas och tittar in i So-Cal Speed Shops nya huvudkontor innan vi gör ett stopp på ”the Early Ford Store” som har över 15 000 delar till Ford och vintage hot rods från åren 1928-1959. Efter lunch gör vi ett besök på NHRA Motorsport Museum med dess samling av historiska tävlingsbilar. Under dagen väntar en överraskning i form av ett privat besök hos… ja, just det, det avslöjar vi då.

Dag 8, fredag
Fredagen startar vi med en guidad tur i The Petersen Automotive Museum som är ett av de största och finaste bilmuseerna i Amerika. Där får vi en exklusiv guidning i ”Valvet” som normalt inte visas för allmänheten och där man absolut inte får fotografera.

Efter lunchtid reser vi till Santa Monica där ni har möjlighet att strosa runt för shopping eller vandra ut på den berömda ”The Pier” eller äta lite gott på någon av restaurangerna längs kustremsan. Därefter tar bussen oss till Venice Beach för att få uppleva den berömda strandpromenaden och the ”Muscel Beach” innan vi vänder tillbaka till hotellet.

 

Dag 9, lördag
Kl. 09.00 hänger vi på dörrhandtaget till Grand National Roadster Show i Pomona som är Amerikas äldsta bil- & mc-utställning. Här spenderar vi dagen.

På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag (ingår). Till denna middag brukar vi bjuda in några svenska motorprofiler som sedan flera år tillbaka bor och arbetar i Los Angeles som gäster.

 

Dag 10, söndag
Hemresa.

Dag 11, måndag
Hemkomst.

Med reservation för ändringar i programmet.

Vid frågor och intresseanmälan kontakta

———————————

Bokningsvillkor:

Observera! Bokningsvillkoren kommer inom kort att kompletteras med fullständig information. 

Pris per person:

  
  
  
  

I priset ingår: 1. Flyg Stockholm – Phoenix – Los Angeles – Stockholm. 2. Inkvartering i del i dubbelrum 9 nätter. 3. Bussar enligt program. 4. Daglig frukost 5 dagar samt avskedsmiddagen. 5. Måltider under atlantflygningarna. 6. Kvalificerad svensk guide i Amerika. 7. Entréer enligt program. 8. Ett fritt bagage på flyget.

I priset ingår ej: Övriga måltider och måltidsdrycker. Komplett reseförsäkring bör tecknas.

Resan arrangeras av tidningsförlaget Albinsson & Sjöberg och tidningen Bilsport Classic i samarbete med G9 Produktion AB. Förfrågningar om programmets innehåll görs till G9 Produktion AB, 0739-65 00 01 eller .

Minimiantal deltagare 20.

Teknisk arrangör är Swanson´s Travel som handhar alla bokningar och betalningar. 0479-144 70 eller .

Anmälan

När du anmäler dig behöver vi samtliga namn stavade exakt enligt passet och tilltalsnamnet markerat. Vi behöver också födelsedata, nationalitet, adress och telefonnummer. Om specialdiet önskas ange även detta. Anmälan görs på telefon 0479-144 70 eller . Resan kan endast bokas direkt hos Swanson´s.

Reseförsäkring

Man bör absolut ha en komplett reseförsäkring. Vi kan erbjuda Europeiska ERV som har en mer omfattande försäkring än flertalet hemförsäkringar. Försäkringen kan beställas via Swanson’s Travel eller vår hemsida. Man kan välja omfattning och priset beror även på den försäkrades ålder, samt om man har en hemförsäkring eller ej. 

Reseformaliteter

För resan krävs giltigt pass. För de flesta Skandinaver behövs ej visum. Däremot måste uppehållstillstånd sökas i förväg. Detta görs via ESTA och kostar USD 21. ESTA ansöks via länk på Swanson’s hemsida.

Resenären måste också ha komplett reseförsäkring. I övrigt gäller Swanson´s resevillkor. Det är viktigt att ni läser både Allmänna och Särskilda resevillkor. Priset är baserat på dollarkursen 10.60-11.50. Ligger dollarkursen utanför detta intervall 35-45 dagar före avresa kan priserna komma att ändras. Reservation görs även för ändrade flygpriser, flygskatter och flygtillägg.