Resor – Evenemang – Artister – Produktion – PR

Bilsport Classic-Resan 2023

Res med Bilsport Classic Magazine!

Nästa avgång av resan planeras till februari 2023, pga pågående Corona-pandemi. 


Los Angeles - San Francisco - Sacramento


Följ med tidningen Bilsport Classic till bilens förlovade hemland, USA. En perfekt resa för dig som älskar bilar och speciellt amerikanska klassiker. Under elva innehållsrika dagar besöker vi Los Angeles, San Francisco och Sacramento, går på dragracing, swap meet och bilträffar. Hälsar på hos kända bil- och mc-byggare, besöker bilutställning, bilskrot och bilmuseum. Under veckan hinner vi också med sightseeing, shopping, vinprovning och intressanta butiksbesök samt mycket annat. Vi åker i moderna bussar och under ledning av kunnig svensk reseledare får ni en inblick i bilkulturen och dess historia i Kalifornien samt chansen att bli experter på filmen ”American Graffiti”.

Resan är framtagen tillsammans med Lasse Theander som under 32 år var mässgeneral för Custom Motor Show i Jönköping. Han har under åren skapat sig ett obeskrivligt väl upparbetat kontaktnät i USA som kommer öppna upp dörrar till fantastiska platser och personer. 

Dag 1, Skandinavien – Los Angeles
Avresa från Skandinavien med flyg till Los Angeles. Vi checkar in på hotell Hilton i Anaheim som ligger granne med Disneyland.
 

Dag 2, Los Angeles
Första dagen börjar vi tidigt med ett stopp på den trevliga bilträffen Donut Derelicts, innan vi åker vidare till Pomona Raceway. Denna helg körs Lucas Oil NHRA Winternationals som är årets första stora dragracingtävling. Här spenderar vi resten av dagen för att uppleva alla de snabba och tuffa racen på strippen. Det finns också mycket att se i depån, då de flesta stora företagen i branschen är på plats och visar sina nya produkter. Kvällen är fri. Eftersom vi bor ett stenkast från Disneyland Downtown, så rekommenderar vi ett besök till någon av restaurangerna där eller att man bara strosar runt i den tecknade filmens värld. 


Dag 3, Los Angeles
Efter en tidig frukost åker vi till en av Lasse Theanders favoriter när det gäller swap meet och som har funnits i över 30 år. Marknaden har över 600 säljare och har blivit världsberömda för sitt utbud av nya och gamla bildelar, antikviteter och vintagesprylar till fyndpriser. Det finns också en ”exklusiv parkeringsplats” där det brukar stå hundratals muskelbilar och klassiska 50- och 60-talsbilar, många av dessa är dessutom till salu.

På eftermiddagen kommer gruppen träffa en av huvudrollsinnehavarna i filmen ”American Graffiti”, nämligen Candy Clark. Hon kommer att berätta hur det gick till under de 28 hektiska nätter då filmen spelades in.
 

Dag 4, Los Angeles – San Francisco       
På morgonen checkar vi ut från hotellet och åker och hälsar på hos den mycket kände designern och bilbyggaren Chip Foose i hans egen workshop i Huntington Beach. Han är bland annat känd från tv-serien "Overhaulin" från Discovery och utsedd till ”Builder of the Decade” på årets Grand National Roadster Show. Därefter kikar vi in hos bilbyggaren Jimmy ”Shine” i hans nya lokaler i Orange. 

Under dagen kommer vi att göra flera stopp hos företag som säljer bildelar till klassiska modeller av GM, Ford och Chrysler. Ett av dessa blir Danchuk som är en av de stora återförsäljarna av delar till Chevrolet 1955-1957.
När alla har handlat sina bildelar går bussen till flygplatsen för vidare färd till San Francisco. Där tar vi in på Holiday Inn Express som ligger centralt vid Fisherman´s Wharf. För de som är hungriga rekommenderar vi någon av de kända fiskrestaurangerna som finns nere vid hamnen. 
 

Dag 5, San Francisco
Denna dag tillbringar vi i San Francisco och börjar med en sightseeing. Vi får bland annat se Nob Hill, de berömda Viktorianska husen, världens krokigaste gata Lombard Street och den brantaste Filbert Street. 

Under rundturen gör vi ett stopp på ett museum, där vi får en spännande inblick i historien om konsten och designen av bilar. Vi äter lunch på en restaurang som blivit mycket populär tack vare filmen American Graffiti. Sista stoppet med vår buss i dag blir i Chinatown där vi bl.a. besöker en butik och får smaka på deras ”lyckokakor”. 

Eftermiddag och kväll har ni möjlighet att på egen hand ströva omkring i staden San Francisco. Passa på att åka spårvagn i de branta backarna där Steve McQueen flög med sin Ford Mustang GT 390 i filmen Bullitt eller shoppa på Union Square.


Dag 6, San Francisco
Vi börjar morgonen med ett besök hos Roy Brizio Street Rods, där de har byggt högkvalitativa street car och hot rods i årtionden. Vi tittar in i deras butik och får en rundtur i verkstaden där det alltid finns pågående projekt i olika stadier. Vi åker vidare till Dublin och besöker företaget Arlen Ness Motor Cycles som har ett helt varuhus fullt av hojar, delar och kläder. Arlen Ness var en av världens mest kända hojbyggare och vi kommer få se alla hans egna customhojar som han byggt under åren.

Vi äter lunch i mysiga Plaza Circle innan vi besöker det mycket exklusiva Blackhawk Automotive Museum som bara har de allra finaste bilarna i sin samling. 

Kvällen är fri så passa på att gå till Pier 39 och tittar på sjölejonen som blivit en populär turistattraktion. Här finns också massor av affärer och bra restauranger. 
 

Dag 7, San Francisco - Sacramento
Vi checkar ut från vårt hotell, tar bussen över Golden Gate för en heldag till USA's mest kända vindistrikt Napa Valley. Vi gör stopp i de båda mindre städerna Modesto och Petaluma för att få se platserna där filmen ”American Graffiti” spelades in. Under dagen får ni en inblick i det amerikanska vinets historia. Vi kommer stanna till på några trevliga vingårdar där möjlighet finns att både provsmaka och köpa med viner. Ett av stoppen blir hos Francis Ford Coppolas egen vingård där vi även får se hans privata filmmuseum. Francis Ford Coppola är producent för bl.a. två gigantiska stora Hollywood-klassiker, ”American Graffiti” och ”The Godfather”. Här finns också en av de unika Tuckerbilarna från hans film ”A Man and His Dream”. Vi stannar till i Sankt Helena för en sen lunch och får tid för lite shopping innan vi åker vidare till Sacramento och checker in på vårt lokalt belägna hotell Sacramento Embassy Suites.
 

Dag 8, Sacramento
Första programpunkten i dag blir ett besök på det kända företaget Sacramento Vintage Ford, som har specialiserat sig på delar till Ford personbilar från år 1909-1956 och till deras lastbilar mellan åren 1928-1979.

De har också produkter till street rods och hot rods samt en stor butik med kläder och nostalgiprylar. Före lunch besöker vi ett av stadens bilmuseum

Det sista stoppet för dagen blir ett besök på en stor bilskrot som ligger utmed Old 99 Road. På skroten finns det över 1.000 bilar, mestadels från 1950-talet, de allra flesta av märket Ford.  
 

Dag 9, Sacramento
Vår sista dag i Sacramento är vikt till den stora bilutställningen Sacramento Autorama, också kallad ”The Kustom Capitol of the World”, som har 70-årsjubileumHär finns över 500 show cars och denna dag har de också Autorama Drive-In där massor av utställningsbilar också visas utomhus.

På vägen tillbaka till hotellet finns möjligheten att införskaffa lite mer bildelar då vi stannar till vid en AutoZone-butik. Kvällen avslutar vi med en gemensam avskedsmiddag (ingår) på en trevlig restaurang i Old Town.


Dag 10, Sacramento - Skandinavien
Utcheckning från hotellet på morgonen. Bussresa till San Francisco där vi tar flyget hem till Skandinavien.


Dag 11, Ankomst - Skandinavien
Hemkomst.

Med reservation för ändringar i programmet.

___________________________________________________________________________________________

Intresseanmälan till resan kan göras redan nu till Isabelle@g9produktion.se

Bokningsvillkor, pris mm kommer att presenteras under 2022.