Stora Musikresan i USA

Nästa avgång: 28 september 2024

Detta är resan för er som älskar musik. Jazz, blues, rock’n’roll, boogie woogie, soul, country och gospel berörs. Som resenär får du personligen träffa celebriteter. Artisterna varierar från resa till resa. Färdledaren är förstås specialkunnig i musikhistoria och ni kommer att få en fullmatad resa med mängder av upplevelser och många överraskningar.

Stora Musikresan i USA knyter ihop de musikhistoriska trådarna från ursprunget i New Orleans med ragtime och jazz kring sekelskiftet, bluesens framväxt kring bomullsfälten i Mississippi, vidare i söderns musikaliska mylla med boogie woogie och rythm & blues som i slutet av 1940-talet leder fram till rock’n roll. Flera av dess portalfigurer har haft avgörande roller när det gäller att luckra upp den gamla amerikanska segregationen. Utvecklingen har gått vidare, påverkad av gospel- och countrymusik och lett fram till 1960-talets soul- och popmusik. Alla olika musikstilar är en enda korsbefruktning och Stora Musikresan fångar helheten.

Vi besöker de tre städer som betytt mest i utvecklingen av amerikansk rock och countrymusik. Resan börjar i New Orleans, Louis Armstrongs födelsestad. Resenärerna får även uppleva en äventyrlig swamp tour till ett isolerat cajunsamhälle i träskmarkerna och vi får höra genuin cajunmusik. En gospelgudtjänst i en afro-amerikansk kyrka är en stark upplevelse. Resan går via Natchez där vi besöker Jerry Lee Lewis födelsehem och där systerdottern guidar.

Vidare mot Memphis med blues, rock och Elvis Presley. Den sistnämnde får en hel dag i programmet. Spännande musikhistoria i Sun Studios, Stax Studios och Graceland.

I Nashville väntar ett intensivt countryprogram, helkväll på anrika Grand Ole Opry och möten med countrystjärnor. Resans guidning har sin tyngdpunkt på musik som är den röda tråden. Detta utan att försaka all annan information.

Möten med musikprofiler från USA
På varje resa får resenärerna träffa flera personligheter inom musikbranschen. Det kan vara välkända artister såväl som människor med anknytning till musikbranschen. På tidigare resor har vi träffat Fats Domino som 1956-1960 var kommersiellt lika framgångsrik som Elvis Presley. Gitarrlegender som Scotty Moore och James Burton, countrylegender som Brenda Lee, Bobby Bare, Marty Stewart, Connie Smith och Vince Gill, bara för att nämna några, har också medverkat. Vi har varit på hembesök hos Billy Swan som hade världshits med bl.a. ”I Can Help”.

På Grand Ole Opry har vi träffat legendariska countrystjärnor vid besök bakom scenen. Resenärerna har vid många tillfällen även fått privata minikonserter av berömda artister. Nämnas bör också Charlie McCoy som är invald i Country Music Hall of Fame och Grand Ole Opry. Charlie är alltid vår guide i Nashville. Celebriteter vi träffar varierar från resa till resa och vi kan inte uppge i förväg vad som gäller för respektive resa.

Otaliga resenärer har rest Stora Musikresan två gånger, en person har rest fem gånger! ”Allt var världsklass” säger Maria från Umeå som rest två gånger. Åse och Roger från Skåne skrev efter första resan ”Vart ska vi resa för att slå detta?”. De valde att resa en gång till och skrev då ”Nu har vi svaret – åk en gång till”.

Restaurangpaket
Daglig frukost ingår i grundpriset. Ytterligare sju måltider, fem luncher och två middagar, ingår i Restaurangpaketet. Dessa har som regel koppling till musikteman och blir en del av programmet. Du beställer restaurangpaketet i samband med bokningen i Sverige och det betalas på slutfakturan. Pris 3 550:- per person.

AVRESA 28/9 – ÄNDRAD RESLÄNGD
Avresan 28/9 är en dag kortare i New Orleans, dvs endast två nätter. Således är hela resan 10 dagar i stället för 11 dagar. Dag 2 (söndag): Frukost på hotellet, därefter besök i gospelkyrka. Sedan rundvandring i New Orleans med lunch samt föredrag av John Royen. På kvällen möjlighet att boka en båttur med jazzunderhållning.

Vi reserverar oss för att namngivna personer ej kan medverka och för ändringar i programmet.

Se dag- för dagprogram, priser mm på https://www.swansons.se/vara-resor/rundresa-stora-musikresan

Anmälan till våra musikresor:
För anmälan till våra musikresor kontakta Swanson’s Travel, tel. 0479-14470. www.swansons.se
Mer information, pris och bokningsvillkor se Swanson’s Travel

Förfrågningar på resans program kan göras till G9 Produktion AB, , 073-965 00 01. 

Bilder från tidigare musikresor

Röster från tidigare resenärer